Временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата. Това съобщиха от „Софийска вода”.
Във връзка с инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Цар Асен“, Център - Триадица се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Уилям Гладстон’’ от ул. „Цар Самуил’’ до бул. „Витоша’’

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на кръстовището на: ул. „Уилям Гладстон“ и ул. „Княз Борис I“.  След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.
Във връзка с инвестиционен проект за изграждане на главен канализационен клон на бул. „Лазар Михайлов“, кв. „Бенковски“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
бул. „Лазар Михайлов" от ул. „Единство“ до ул. „Геле Китов“, ул. „Глас народен“ от бул. „Лазар Михайлов" до ул. „Единство“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на кръстовището на: бул. „Лазар Михайлов“ и ул. „Глас народен“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. След реализацията на тези инвестиционни проекти клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

Във връзка с изпълнение строително-монтажни работи на ул. „Атанас Узунов“, кв. „Редута“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
ул. „Венера", ул. „Христо Максимов" от ул. „Атанас Узунов" до ул. „Манастирска", стадион "Академик" 
зала "Фестивална”.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на кръстовището на: ул. „Венера“ и ул. „Христо Максимов“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.
Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение в жк. „Дружба“ 2 се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в:
бл. 260, бл. 263, бл. 264, бл. 265, бл. 272, бл. 273 и бл. 274
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: пред бл. 272.

Във връзка с изместване на уличен водопровод в кв. „Обеля“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
кв. „Обеля“ - ул. 28, с. Волуяк - Отоплителна централа, жк. „Люлин“ - складова база „Горение“, плодохранилище
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: кв. „Обеля“ на кръстовището на ул. 28 и ул. „Обелско шосе“.
Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. 517 в кв. „Христо Ботев“ се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 16:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в:
кв. „Христо Ботев“. 
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на кръстовището на: ул. 511 и ул. 514.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Бряст“ в жк. „Лозенец“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 20:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в:
ул. „Христо Смирненски“ от ул. „Вишнева“ до ул. „Кръстю Сарафов“ 
ул. „Кръстю Сарафов“ от ул. „Христо Смирненски“ до ул. „Арх. Йордан Миланов“
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на кръстовището на: ул. „Христо Смирненски“ и ул. „Бряст“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Царибродска“ Център - Възраждане се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в:
ул. „Царибродска“, бул. „Александър Стамболийски“, бул. „Тодор Александров“, ул. „Димитър Петков“
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на кръстовището на: ул. „Царибродска“ и бул. „Александър Стамболийски“.