През май миналата година в столичния квартал „Витоша” Драгомир Драгомиров - собственик на строителна фирма, разстреля двама души и рани един в главата. Единственият жив свидетел - Станимир Михайлов, чиято майка Стойка Мишева бе застреляна в офиса на инвеститорската фирма заедно с шефа си Вячеслав Коев, разказа шокиращи детайли около показния разстрел.
Станимир бил там, за да помага на майка си.

Лекарите определят оцеляването му с куршум в главата и след продължителна кома като истинско медицинско чудо. Изстрелите и до ден днешен са заличили част от паметта му, част от двигателните му функции и голяма част от най-скъпото в живота му.

"Влязох в офиса, защото имах нужда да разбера какво се е случило. Когато влязох, очаквах да видя дупки от куршуми навсякъде, защото по новините бях чула, че Драгомиров е превъртял и е започнал да стреля", разказа пред Нова телевизия Йоана, съпругата на Станимир. "Лекарите не ми показаха куршума, който извадиха от главата ми. Не искам да го виждам", каза Станимир. 

"11 дни изкара в кома. Не знаехме дали ще се оправи. През тези 11 дни ходехме по църквите и се молехме. Няма поп, който да не е чел молитва за здравето на Станимир. И се молехме да не звънне телефона", добави Йоана. 

"В момента, в който погребвахме майка му, той помести ръката си. Сякаш се е сбогувал с нея в този момент. На следващия ден отвори очи. Бях оставила снимки на детето ни и помолих лекарите да му показват снимките. Първата надежда, че той знае кои сме, дойде след като той реагира емоционално на детето. Тогава вече имахме надежда, че Станимир е там някъде", каза развълнуваната му съпруга."Вече си го бяхме прибрали вкъщи, когато разбра за смъртта на майка си. Изкара месец и половина в болницата. Докторите категорично ни забраниха да му казваме, докато е в болницата. Една такава новина може тотално да го сломи. И го лъжехме. 

Когато се прибрахме вкъщи, решихме, че е време да му кажем. Започнахме да му разказваме нещата от далече. Той дори не знаеше за травмата, която му е нанесена, че е прострелян в главата. Казахме му и за майка му. Заедно сме от 8 години, никога през живота си не съм го виждала такъв. Той много плака. С майка си имаха много силна връзка", разказа още жената до Станимир. 

"Първите дни бяха най-тежки. Не зная как дори самата аз съм ставала от леглото. Ще живее ли, няма ли да живее, какъв човек ще е, дали ще е пълноценен човек. Плачех денонощно. Детето и то плачеше с мен, беше изключително неспокойно. Детето ти да страда по баща си е много тежко нещо за една майка", каза едва сдържайки сълзите си Йоана. 

"Станимир не е Станимир. Моят съпруг умря там, на оня под", добави тя. 

"Когато се събуди, ни предупредиха, че ще има проблеми с говора и цялата дясна половина. Станимир се учеше на всичко отначало – да говори, да ходи, да ползва ръката си". 

"Не се приключи с това, че е оцелял. Тепърва започва нашата борба", каза още Йоана. 

"Аз съм оптимист", заяви от своя страна Станимир. 

Няколко месеца след двойно убийство в кв. "Витоша", обвиняемият за кървавата касапница Драгомир Драгомиров се разхожда в дома си…