Жителите на няколко южни софийски квартала излязоха „на среща”, която прераснa в протест тази сутрин заради нерешените с години инфраструктурни проблеми. „Люлин”, „Суходол”, „Горна баня”, „Овча купел”, „Бояна”, „Княжево”, „Филиповци”, „Бъкстон” и ред други квартали са силно зависими от Околовръстното, което е практически непрекъснато задръстено от бул.”Братя Бъкстон” до АМ „Люлин”.
Положението се е влошило след пускането на Северната тангента, като сега пътуването от „Овча купел” до 4-ти километър отнема по един час.

За живеещите в „Княжево” и „Владая” допълнително неудобство е и тежкият трафик от Перник и Кюстендил.

Според хората задръстванията са по-големи след пускането на Северната тангента. В същото време, вече близо осем години се бави проектът за разширяване на околовръстния път, който в габаритите си по-скоро наподобява квартална улица. Хората се вдигат на протест, след като преди дни от Агенция „Пътна инфраструктура” им съобщили, че работата няма да започне скоро.

„Бяхме изключително разочаровани, когато разбрахме, че АПИ връща идейния проект в Столична община и от 2013 г. не са намерили време да направят тези съгласувания”, коментира една от недоволните.
 

Източник: bTV