Печено пиле с червеи предлага магазин от голяма търговска верига в София. На гнусната находка се е натъкнала млад мъж в столичния кв. „Захарна фабрика”.

Потресеният господин побърза да сподели с всички възмущението си и публикува клипче, запечатало гнусната гледка, във фейсбук групата "Видяно в София”.  

На кадрите се виждат изпечените на грил пилета, покрити с кухненско фолио. По едно от тях лазят много бели червеи.„Просто останах без думи....и апетит”, пише той.

 

Просто останах без думи....и апетит. Магазинъ 345, ул. „Кукуш“ ж.к. Захарна фабрика

Публикувахте от А. Стоянов в Неделя, 9 август 2020 г.

Докато част от потребителите се чудят защо червеите са върху пилето, а не в него и подозират отмъщение на някой недоволен служител, други отбелязват, че няма значение къде се намират гадините - важното е, че ги има.

"И аз споделих клипа но не мислите ли че прекалено добре изглежда това пиле за да развъди бели червеи?", отбелязва млада дама.

"Зле скалъпена история от недоволен служител! Достатъчно е да купи червеи от рибарски магазин и да ги сложи забележете, само върху едното пиле", коментира друга. 

"Това пиле ако е минало термична обработка, както изглежда, тези червеи отдавна да са сготвени! Добра идея но с лошо изпълнение на някой гневен служител или добропожелател!", смята трети.

"Случва се, на мухите не им трябва време за да се пръкнат. Проблема е, че при опаковането е пропусната някоя и си е свършила работата.", пише четвърти.

"Това са ларви на муха месарка.  Ларвите се излюпват след 12-24 часа. Явно при опаковането са затворили някоя муха и тя е снесла яйца по пилето, след което са се излюпили лаври.

Не е нужно месото са е развалено, просто трябва строг контрол на хигиена, а явно някой е блял някъде :)", обяснява друг потребител.

Голяма част от хората в групата не крият отвращението си от гледката и не спират да се гневят от качеството на храните, които ни се предлагат в магазините.