Тази вечер след 22.00 ч. ще бъде пуснато движението по бул. "Княз Ал. Дондуков" между ул. "Г.С.Раковски" до бул. "Васил Левски". Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Изпълнителят на обекта ще продължи работа по тротоарите в участъка от ул. "Г.С.Раковски" до бул. "Васил Левски". Строително-ремонтните дейности по четвъртия участък от реконструкцията на бул. "Дондуков" - от ул. "Г. С. Раковски" до бул. "Васил Левски" започнаха на 15 септември т.г.

След пускане на автомобилния трафик, остават довършителни дейности. Реконструкцията на бул. "Дондуков" се извърши поетапно, с организация съобразена изцяло с условията на работа в градска среда. Строително-ремонтните дейности започнаха на 01 юни 2017 г. с реконструкцията на ул. "Кракра", която в края на юли бе отворена за автомобили. По искане на Столична община в проекта по ремонта на ул. "Кракра" са изпълнени две допълнителни релсови стрелки в посока ул.“Янко Сакъзов“, което дава възможност за десен завой към паметника на Апостола. Участъците на бул. "Княз Ал. Дондуков" - от Министерски съвет до ул. "Г. С. Раковски" и от от бул. "Васил Левски" до "Кракра" бяха отворени за движение на 15 септември.

Изцяло са подменени релсовия път на старото трамвайно трасе и контактната мрежа. Релсовият път е изпълнен с технология, при която се поставят чугунени подложки, закрепени двустранно със специални дюбели, които държат релсата в самия бетон. Нивото се спазва посредством рамки, които са по широки от релсовия коловоз.

По релсовия път са поставени и специални гумени заглушители, за да се намали шумът. Частта от Министерски съвет до ул. "Г.С.Раковски", която е в историческия център бе реконструирана с гранитен паваж, както постанови Националния институт за недвижимо културно наследство към Министерство на културата.

В участъка от бул."Васил Левски" до ул."Кракра" е положена асфалтова настилка. Изградена е велоалея. Изцяло е подменена тръбната мрежа, поставено е LED осветление от бул. "Васил Левски" до ул. "Кракра" и така целият булевард е с обновено LED осветление. На 18 ноември 2017 г. ще бъде пуснато движението по бул. "Монтевидео" от ул. "Маестро Кънев" до ул. "Народно хоро". Продължава изграждането на бул. "Монтевидео" в участъка между ул. "Народно хоро" до ул. "Боряна".