Столична община излезе с благодарствено писмо към инициативата „Солидарност с щипка любов“, която е подкрепена от фондация „Кремена и Кирил Домусчиеви“ съвместно с КРИБ и „Ред Девил Кетъринг“.

През април стартира благотворителната кампания за ежедневна доставка на домашно приготвена храна  - 2 ястия, 7 дни в седмицата.

Кампанията е насочена и помага на около 300 човека от социални институции на територията на Столична община, които се намират встрани от фокуса на обичайното обществено и дарителско внимание - Звено "Майка и бебе" ЦОП – гр. София; Кризисен център за деца и жени, пострадали от домашно насилие „Света Петка“; Център за кризисно настаняване на бездомни хора;Център за лица с ментална изостаналост в Подгумер; Възрастни хора, които нямат възможност да излизат от домовете си и са трудно подвижни - съвместно с храм „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. София.

"От името на хората в риск и нужда, ползващи услугата на Столична община в Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост и Център за кризисно настаняване на бездомни лица, от името на персонала на социалните услуги на Столична община и от свое име, Ви изказвам най-сърдечни благодарности за безценната помощ за осигуряване на готова храна с начална дата 09.04.2020 година и подкрепа за обгрижването на хората и осъществяване на цялостната ни дейност", пише заместник-кметът на Столична община Албена Атанасова.

храна подпомагане Фондация Домусчиеви
храна подпомагане Фондация Домусчиеви
храна подпомагане Фондация Домусчиеви

"Първоначалната идея беше да помогнем на тези институции по време на кризата от Covid19 и последствията след това, но вярваме, че подобни инициативи трябва да се правят постоянно и целогодишно! Трябва по-често да показваме съпричастност и човечност към хората, които наистина имат нужда да им се подаде ръка!", разказват от Фондацията.  

Всеки, който има възможност и желание може да се включи като направи своето дарение директно по банков път (сметка на Фондацията приложена по-долу) или да оставите определената от вас сума в брой:
 

Биовет, гр. Пещера - Ружа Чапарова и/или Мария Николова 
Биовет, гр. Разград – Сабрие  Мустафова 
Хювефарма – Йорданка Гергова и/или Диана Иванова
Лудогорец – Николета Георгиева

БМФ Порт Бургас – Светла Маринова
Параходство БМФ – Ралица Богоева и/или Иванка Гърнева
Балкан и Балканвело – Дарина Тодорова 
Нова Броудкастинг Груп – Биляна Медарова
 
СМЕТКА ФОНДАЦИЯ:
ФОНДАЦИЯ КРЕМЕНА И КИРИЛ ДОМУСЧИЕВИ
IBAN: BG23BPBI81701603727039
SWIFT: BPBIBGSF
Валута: BGN

храна подпомагане Фондация Домусчиеви
храна подпомагане Фондация Домусчиеви
храна подпомагане Фондация Домусчиеви