Нов странен знак на пътя шокира софиянци. Непознатата табела се намира на ул. "Цар Иван Асен II", става ясно от публикация, която се появи в столичната фейсбук група „Забелязано в София”.

„Някой може ли да ми обясни, какво означава този знак? Това е на ул. Цар Асен II. Всички знаци по тази улица са такива”, пише авторът на поста. Озадаченият мъж добавя и снимка на въпросния пътен знак. Въпросният знак, който определено не фигурира никъде в правилника за движение, е почти като знак Пътен знак номер Б3 - “Път с предимство”.  Разликата с оригинала е в черното автомобилче, което се мъдри в средата на жълтия ромб някой умник е залепил черен автомобил. 

Фейсбук потребителите са категорични, че подобен знак не съществува. А някои дори се шегуват, че въпросната табела предупреждава шофьорите, че черният джип винаги е с предимство.

"Това е дело на идиоти , които в момента се издирват от 1-во РПУ по записи от камери", става ясно от един от коментарите. 

Това не е първият случай, в който странни пътни знаци се появяват по софийските улици. В началото на месец януари жителите и гостите на София бяха възмутени от нецензурни табели, които се появиха по ул. „Граф Игнатиев”.

Скандалният надпис на Хеопсовата пирамида бледнее пред тези нецензурни табели по "Графа" (СНИМКИ 18+)

За безопасността на всички граждани от Столична община преди дни сложиха предупредителни табели, на които пишеше "ВНИМАНИЕ! Забранено е движението на пешеходци и автомобили по релсовия път. Опасно за живота!". Освен ярко жълтата табела имаше и пътни знаци номер В2 - "Забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки". Имаше и такива, на които бе изобразен "вървящ човек". Именно този "човек", които бе на всички табели, бе жестоко поруган. Неизвестен "майстор", който явно е любител на анатомията, реши да изрисува мъжки полов орган.

 Малко по-късно скандалните табели бяха премахнати.