Запалиха светлините на Коледната елха в София.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова запали светлините на голямото Коледно дърво в 18 часа пред НДК. 


Различното тази година е, че заедно с него в градината пред НДК грейнаха и близо четиридесет приказно украсени живи ЕЛХИ НА ТАЛАНТА - част от едноименната коледна благотворителна кампания на Фондация „Стоян Камбарев“, в партньорство със Столична Община.

Те образуват цял светлинен коридор и красива алея, която ще привлича столичани и гостите на града.

Запалването на светлините на Елхите е съпроводено с фойерверки и голям празничен концерт.

Идеята на коледната кампания  ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е всеки, който пожелае да украси своя жива елха, като направи дарение. Благодарение на тази благотворителна акция, Фондация „Стоян Камбарев“ ще финансира 5 едногодишни стипендии на младите си музикални таланти,  няколко късометражни филма,  участия на лауреати на Фондацията в мастър класове, конкурси и фестивали.  

Коледната кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА ще подкрепи и даровити деца от десет многодетни семейства в нужда, които ще получат много подаръци и ваучери за покупки от хранителни вериги, търговски центрове, книжарници и др.

От този момент нататък, тези талантливи деца, ще станат част от голямото семейство на Фондация „Стоян Камбарев“, която ще следи тяхното развитие и ще ги подкрепя и в бъдеще, а като първа стъпка ще покрие едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали.

Фондация „Стоян Камбарев“ вече 10 години сбъдва мечтите на младите и даровити български таланти от различни области на изкуството, като ги подкрепя финансово, морално и осъществява конкретни техни творчески проекти. Идеята е социалната и екологична Коледна кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА да се случва всяка година и да стане традиционна, както вече престижните и чакани Награда за Полет в изкуството, Благотворителен Бал в Лондон и Наградата за Кино 355.