Започна активна работа по запълване на дупки по основните трасета на градския транспорт, след което ремонтните дейности ще бъдат насочени и към по-малките вътрешноквартални улици, съобщиха от Столична община. Днес се изпълняват ремонтни дейности по бул. „Цветан Лазаров“, като се очаква до края на деня всички дейности в участъка между ул. „Димитър Пешев“ и бул. „Христофор Колумб“ да приключат, информира "Труд".


През днешния ден на територията на Столична община работят 30 екипа, във всички 24 района на града. Заместник-кметът на София с направление „Транспорт и транспортни комуникации” Евгени Крусев заяви, че общо 38,8 млн. лева е бюджетът за запълване на дупки тази година по време на проверка за извършването на текущ ремонт на бул. „Цветан Лазаров” в столичния квартал „Дружба”. „Имаме ангажимента заедно с районните кметове да се обхванат максимално много вътрешно-квартални улици. 

Имаме ангажимента заедно с районните кметове да се обхванат максимално много вътрешно-квартални улици. Към това ще се пристъпи веднага, след като приключи ремонтът по основни булеварди и пътни артерии в столицата. Всички райони и общини са подали програми – съответно по тези, които се изпълняват с приоритет работим изцяло с максимални темпове, така че в най-близко бъдеще да се осигури нормалната проходимост по всички основни улици и булеварди” каза още Крусев. 


„Имаме амбицията в тези дни, когато е хубаво времето, да се справим с основните пътни артерии, по които се движи градският транспорт и които са от най-голямо обществено значение. Съобразяваме се изцяло с метеорологичните условия, така че всичката работа, която се свършва да е с максимално добро качество.

Именно в тази връзка следим прогнозата ежедневно”, допълни още той. „Работи се по класическата технология с топъл асфалт. Дупката се изрязва, обработва се и съответно след това се асфалтира с помощта на асфалтополагач” каза още той. “За първи път през 2018г. бюджетът, който е отделен за ремонт на вътрешно-квартални улици, е равен на този за големите булеварди”, допълни още зам.-кметът.

„Това е с цел да можем да насочим фокуса и усилията си и към вътрешно-квартални улици, тъй като те са не по- малко важни за хората от големите булеварди. Започваме активно с основните трасета на градския транспорт, след което преминаваме към вътрешно-кварталните улици като целта ни е в максимално кратки срокове да се справим с неравностите, които причини лошото време през зимата“, заяви той. „В момента се изпълняват дейности по запълване на дупките по бул. „Цветан Лазаров“.

Ангажиментът на екипите, които са днес тук е до края на деня да приключи работата в отсечката между ул. „Димитър Пешев“ и бул. „Христофор Колумб“, след което да се продължи и по останалите отсечки, разбира се, зависейки от метеорологичните условия. През почивните дни правим организацията екипите, които работят да бъдат увеличени, тъй като тогава трафикът е по-малко и съответно правим максимална мобилизация-ако е хубаво времето, да се работи на пълни обороти. През днешния ден работят 30 екипа в рамките на Столична община, във всички 24 района на столицата. През почивните дни, техният брой може да бъде увеличен в зависимост от времето“, каза още Крусев.