Питбул е нападнал и нахапал 9-годишно дете около един часа след полунощ срещу четвъртък в столичния парк "Света Троица".


Пострадалото хлапе Денис Халди било продружавано от своите по-големи братя Рахим (16 г.), Симеон (12 г.) и Норис (10 г.). 

Децата живеели наблизо и се прибирали вкъщи, когато кучето се нахвърлило върху тях.  Денис е бил ухапан в областта на корема и спешно е откаран в "Пирогов", пише TrafficNews. 

Питбулът, който е кафяв на цвят, е бил без намордник, а разхождането му е било поверено на 10-годишния Христо, който изобщо не е можел да го овладее, разказаха близки на пострадалото дете. Майката на ухапаното хлапе е подала сигнал в полицията за инцидента.

Парк "Света Троица" се намира между улиците "Цар Симеон", "Пиротска", "Хисар" и бул."Константин Величков в едноименния квартал, който е част от столичния район "Илинден".

Подписка срещу друг агресивен питбул пък върви в столичния квартал "Изгрев". Преди дни животното смъртоносно е нахапало пинчер, а по-рано убило друго куче. 

Питбулът да бъде отнет, а собствениците му глобени, настояват местните хора. Стопанката на пинчера Нина Маринова вече е подала сигнали в полицията и в общината. Има внесена преписка и в прокуратурата. 

Според собственика на питбула Крум Приболски другите две животни са били без каишка и са нападнали неговото голямо куче, което обаче се отрича от участниците в подписката.