Народният избраник в 36-ия парламент, който навремето се прочу с историята, че бил спестил към 3 милиона тогавашни неденоминирани лева от закуски, е избрал столицата, за да прекара почивните дни. Репортер на БЛИЦ го улови да пие сутрешното си кафе в компанията на руса дама. Изглежда ексдепутатът, известен с прозвището си Баничката, продължава да прилага старите си навици, тъй като закуската отново липсваше в менюто му.
 

Маргарит Мицев бе сред най-скандалните депутати на прехода. Особена слава му донесе разправията за 3 милиона стари български лева, които спестил от закуски. Докато другите приватизирали, той не закусвал, за да къта пари, и така забогатял.


След дълго отсъствие от политическата сцена екс народният представител се зае с възраждането на бившата царска партия. Но впоследствие той бе свален от поста на председател на Софийската организация на политическа партия НДСВ, след като в интервю за БЛИЦ и "ШОУ" депутатът направи скандални твърдения за пари, получавани от висши функционери от банкера Цветан Василев.