Апаши изкъртиха 8 билетни автомата от тролейбусно депо и ги захвърлиха до него.  Все още не е ясно колко пари е имало в електронните каси, но нанесените щети са за над 16 хиляди лева, съобщава Нова телевизия. 

В 3 часа след полунощ крадците влизат с взлом в 8 тролея в столичното тролейбусно бюро „Искър”. „Касите са откраднати с тръбата, която е захваната касата вероятно през първа врата са влезли, другите врати няма интервенция по тях. Къртенето е станало като са изкъртили от тука през ламарината и после отгоре я чупи”, обясни Атанас Стоев , началник експлоатация в тролейбусно депо „Искър”.

Все още не е ясно колко пари са откраднати. В машините има по не повече от 200 лв. За лош късмет на крадците обаче някои от апаратите са били отчетени предния ден. Докато се опитват да изкъртят билетната каса апашите успяват да нанесат и друга щета на тролея, чупят основен прозорец. Най-голяма щета обаче не са парите в апаратите, а самите машини, които струват по 1000 евро всяка.

Депото се охранява от един пазач и две камери. И техниката и живата сила обаче не са успели да спрат крадците. „Кучетата са дали сигнал че има хора в автобусите. При толкова много тролейбуси повече хора са били.  Бързо са приключили”, допълни Атанас Стоев.

Всички осем каси са намерени на по-малко от 200 метра от депото крадците са оставили се себе си само непродадените билети. След оглед от полицията иззеха апаратите като веществено доказателство. Снемането на отпечатъци обаче ще е трудно, защото тези на крадците, могат да бъдат сбъркани с тези на обикновени пътници.