Променя се движението в столицата заради реконструкции и рехабилитация на булеварди и улици. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 
- До 13 януари е затворена за движение ул.„Чавдар Мутафов” в участъка между ул.„Тодор Кожухаров” и обръщало на 
Автобус №102 при вход на Зоопарк

- От 14 януари до 14 юли се затваря южното пътно платно бул.”Владимир Вазов” в участъка между ул.„Черковна” и ул.„Тодорини Кукли”.
- От 16 до 17 януари включително се затваря за движение ул.„Бигла” при кръстовището с ул.„Йосиф Обербауер”
- От 18 до 19 януари включително се затваря за движение ул.„Йосиф Обербауер”
- До 19 януари са затворени за движение ул.„Николай Хрелков” при ул.„760” и ул.„Братия” в участъка между бул.„Рожен” и ул.„Далия”
- До 20 януари е затворен бул.„Христо Смирненски” в участъка между ул.„Вишнева” и бул.„Свети Наум”
- До 27 януари са затворени за движение ул.„Осогово” в участъка между ул. „Св. св.Кирил и Методий” и ул.„Цар Симеон” и л.„Дедеагач” в участъка между ул.„Траянови врата” и ул.„Нишава”

- До 31 януари е затворено стеснение по ул. „Проф. Милко Бичев” между бул. „Мадрид” и ул.„Силистра” 
- До 15 февруари е затворена за движение ул.„Света гора” в участъка между бул.„Джеймс Баучер” и ул.„Димитър Димов”
- До 17 февруари е стеснено северното пътно платно на бул.„Шипченски проход” в участъка между ул.„Иван Димитров- Куклата” и бул.„Асен Йорданов”
- От 27 март до 30 септември се затваря бул. „Патриарх Евтимий” от ул. „Граф Игнатиев” до ул.„Хан Крум” и от бул. „Витоша” до ул. „Княз Борис І”
- От 27 март до 30 септември движението по бул. „Васил Левски” от ул. „Граф Игнатиев” до ул. „Г. С. Раковски” се осъществява двупосочно - три ленти в посока ул. „Граф Игнатиев” и две в обратната.

- От 27 март до 30 септември движението по бул. „Ген. Скобелев” и тунела до НДК от ул. „Г. С. Раковски” в посока бул. „Прага” до бул.„Христо Ботев” се осъществява в две ленти посока бул. „Христо Ботев” .
- До 16 април е затворена за движение ул.„Акация”, в участъка между ул.„Беловодски път” и ул.„Планинарска песен”
- До 30 септември движението по бул.„Ген. Скобелев” от бул.„Христо Ботев” към ул.„Раковски” и бул.„Фритьоф Нансен” ще се извършва в две ленти за движение по обособеното трамвайно трасе в тунела на НДК
- До 30 септември движението по бул. „Патриарх Евтимий” в отсечката от бул.„Витоша“ до бул. „Фритьоф Нансен” ще се извършва двупосочно
- До 30 септември е затворен бул.„Патриарх Евтимий” при кръстовището с бул.„Христо Ботев” 
- До 30 септември е затворена за движение ул.„Каменица” при кръстовището с ул.„Крайречна”