С наближаването на първия учебен ден се засилва и трафикът в София, а Столичната община бърза да приключи с пътните ремонти, за да не предизвикат те задръствания. До 15 септември ще са приключили ремонтите на булевардите “Левски”, “Арсеналски”, “България”, Източната тангента, и улиците “Резбарска”, “Гюешево” и “Цар Симеон”. Няколко дни след това ще се работи по бул. “Монтевидео” и бул. “П. Славейков”, а ремонтът на ул. “Граф Игнатиев” продължава и през ноември.

Заради обновяването на бул. “Арсеналски” от бул. “Черни връх” до бул. “П. Каравелов” се забранява влизането на коли от 6 до края на 9 септември по южната половина от платното на булеварда, от ул. “Богатица” до бул. “Черни връх”, и през кръстовищата при ул. “Милевска планина”, ул. “Б. Пожаров”, ул. “Църноок”, ул. “Н. Козлев” и ул. “Зорница”.

Заради преасфалтирането на ул. “Цар Симеон” от ул. “Опълченска” до бул. “Хр. Ботев” до 12 септември се въвеждат забрани за превозни средства. До 24.00 ч. на 10 септември пък е забранено за коли по Източната тангента от кръстовището с ул. “М. Балканска” до кръговото при бул. “Хр. Колумб”. До 24.00 ч. на 12 септември е забранено за коли по бул. “Хр. Колумб” от бул. “А. Йорданов” до ул. “Н. Бончев”.

Някои ремонти продължават и през октомври. До 15 октомври се забранява движението по северната половина от ул. “Първа българска армия” при ул. “Проф. И. Георгов”. До 4 октомври има забрана по ул. “Цар Шишман” при ул. “Граф Игнатиев”.

Заради честването на 139-годишнината от първата охранителна структура в новата история на България на 12 септември се забранява паркирането на части от пл. “Св. Ал.Невски” и пред НИМ.

Културното събитие квАРТал Фестивалще затвори улици в София. На 15 и 16 септември т. г. от 11 до 18 ч. посетителите свободно ще се разхождат по ул. “Цар Симеон”, ул. “Екзарх Йосиф” и ул. “Искър” в частта им между ул. “Раковски” и бул. “М. Луиза”, както и ул. “Триадица” и ул. “Сердика”. На тези улицище има ателиета, работилници, студия, пространство за коуъркинг, кино, барове и ресторанти.