От 8.07.2020 г. до 24.00 часа на 8.01.2021 г. във връзка с ремонт на жп участък временно се променят маршрутите на автобусни линии № 85 и № 285 в посока ж.к. „Хаджи Димитър“ както следва: от ж.к. Връбница по действащия временен маршрут до кръстовище ул.„Първа българска армия“ - ул. „Резбарска“, направо по ул. „Резбарска“, надясно по ул. „Макгахан“ и наляво по ул. „Родина“ по маршрута до крайната станция.

Това съобщиха от пресслужбата на СО.

В обратна посока автобусите продължават да се движат по действащия временен маршрут.
Разкрива се временна спирка в посока ж.к. „Хаджи Димитър“ на ул. „Родина“ на 30.00 метра след левия завой от ул. „Макгахан“.

В посока ж.к. Хаджи Димитър се закриват спирки както следва:

- с код 2157 „Ул. Ресенска поляна“ на ул. „Резбарска“;
- с код 1868 „Ул. Видини кули“ на ул. „Ген. Липранди“;
- с код 1864 „Ул. Васил Петлешков“ на ул. „Ген. Липранди“;
- с код 2040 „Ул. Макгахан“ на ул. „Макгахан“.
Разкрива се временна автобусна линия № 185 с маршрут: от АП Малашевци по ул.„Резбарска“ (по нормалния маршрут на автобусна линия № 86) до кръстовището с ул. „Видини кули“, наляво по ул. „Видини кули“, направо по ул. „Ген. Липранди“, наляво по ул. „Макгахан“ и надясно по ул. „Резбарска“ до АП Малашевци.

Автобусите ще спират на съществуващите автобусни спирки по маршрута и на временна спирка на ул. „Резбарска“ на 25 метра след пешеходната пътека пред магазин „Лидл“ в посока ул. „Видини кули“.