Крадците едвам дочакаха падането на Извънредното положение и отново плъзнаха по къщите. Млада жена от София разказва, че е станала жертва на опит за обир.

По чиста случайност случаят не е приключил с нападение или големи имуществени и парични загуби.

Ето какво разказва жертвата:

"Искам да ви предупредя да бъдете бдителни, тъй като снощи около 4 часа сутринта някой се е опитвал да влезе в нашият апартамент през терасата - етаж втори, кварталът е "Гео Милев".

Наглецът е успял да се качи на терасата по решетките предпазващи апартамента на първи етаж.

Нашата балконска врата беше затворена с райбер, но не и прозорчетата към нея.

Наглецът смъква едното прозорче, но явно го е изтървал при откачането и то е паднало вътре в кухнята и се е счупило.От вдигнатият шум е избягал и съседите са го видели.

От цялото бързане да се измъкне си е изтървал фенерчето, което за наше щастие е брандирано.Органите на реда дойдоха на място за оглед, но тъй като няма проникване в имота или разбиване на врата, само констатираха случая.

Бъдете бдителни и се пазете, ние сме с две малки деца и не искам да си представя каква уплаха щеше да бъде, ако беше успял да влезе!"

Под поста на жената във Фейсбук други коментират, че са станали жертви на обир по същата схема:

"Явно пак започват по същата схема да действат. В апартамента на сестра ми бяха влезнали по същия начин и ги бяха обрали, докато те си спят в спалнята! Внимавайте", пише млада жена.

"При нас в Толстой 2 пъти за месец се опитват да влезнат, единия път са влизали и са се разхождали с кални обувки по кухненския плот докато все още сме били будни по другите стай, а втория път не са успял да отворят прозореца, а само са ръчкали с отвертка и са повредили дограмата", разказва потърпевша.

"В Банишора, преди три години влязоха в апартамента ни, в 3 през нощта, на 2-ри етаж, по улука, през терасата и право в хола. Жив късмет бе, че точно тази нощ мъжът ми не беше нощна смяна. Гони го през квартала сигурно 30-40 мин., не успя да го хване. Пуснахме жалба и до там, нищо не се случи. Година по-късно абсолютно същата схема, този път обаче го хвана, много бой изяде", спомня си друга жертва.