След близо четири часа обсъждания Пленумът на ВСС прекрати без резултат дебата по искането на Съюза на съдиите в България (ССБ) за започване на процедура за отстраняване на главния прокурор. 

Точката беше внесена в дневния ред от председателя на ВКС Лозан Панов.

Заседанието на ВСС се проведе докато пред сградата се провеждаше протест на активисти от "Да, България" и граждани срещу главния прокурор.

В началото на дебата главният прокурор Иван Гешев заяви, че не е ясно обсъждането на точката по каква процедура е и има ли основания Пленумът да обсъжда подобни декларации на съсловна организация. 

Той заяви още, че няма да обсъжда темата и че не желае да участва в противопоставяне между съдии и прокурори, след това напусна заседанието.

Част от критиките към искането на ССБ бяха, че в тяхното писмо се съдържат внушения, липсва конкретика за нарушенията на главния прокурор, както и че цитат представен като изказване на Иван Гешев в интервю не отговаря на истината.

"Коментари с елементи на съждения, по-скоро с политически нюанси" нарече констатациите в писмото на Съюза на съдиите в България главният прокурор и обясни, че може да отговори на всички въпроси,  но нямало да го направи, за да не участва в противопоставянето между прокурори и съдии.