Предстоят още строителни дейности по ул. „Граф Игнатиев”, след извършването им може да дадем оценка дали строителят си е свършил работата, каза зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев във връзка с ремонта на ул. „Граф Игнатиев”, който предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи, предава "Канал3".

„В момента ул. „Граф Игнатиев” е затворен по цялата си дължина - от ул. „Алабин” до бул. „Евлоги и Христо Георгиев”. Не е готова нито една отсечка от улицата. В най-напреднал етап е отсечката между ул. „Алабин и пл. „Гарибалди, където огражденията бяха премахнати в съботния ден, за да може този участък да бъде измит и да се направят съответните забележки към строителя, които той следва да отстрани и той вече изпълнява”, заяви зам.-кметът Крусев. 

„Предстои да се изпълнят още редица строителни дейности, след които вече ще може да кажем, че даден участък е завършен или не. Тогава би могло да се дават крайни оценки за това какво е качеството. Конкретно в тази отсечка ще се фугира около релсите, има да се оправят капаци, да се поставя улично осветление, контактна мрежа за трамвайните мотриси, така че да се изпълни целта ни в началото на ноември да бъде пуснато трамвайното движение т.е. да бъдат изцяло положени изцяло настилките в зоната на релсовия път и да се продължат довършителните дейности по площадите и градината при църквата „Св. Седмочисленици”. Тогава ще може да дадем оценки на строителят дали си е свършил работата или не”, обяви Крусев.