На 30 април вечерта обявих решението си да подам оставка на г-жа Фандъкова. Технически днес си подадох оставката. Това каза на пресконференция временният кмет на столичния район "Младост" Владимир Клисуров, пише novini.bg.

Припомняме, че Столичният общински съвет избра Клисуров на поста на мястото на Десислава Иванчева, която бе арестувана за получаване на подкуп. "Адресирах оставката до кмета на София, до Столичния общински съвет и до кмета на район "Младост". Технически е малко сложен въпросът. Не знам дали г-жа Иванчева би приела оставката. Пуснал съм си и заявление за напускане по трудов договор. Мое волеизявление е да бъда освободен от поста. Докато казусът с напускането ми бъде решен, г-н Румен Русев ще заема поста", заяви Клисуров.

Той обясни, че излиза в отпуск, а след като изтече отпускът, се оттегля от поста. "Проблемите със строителството в "Младост" са грандиозни", каза още Владимир Клисуров.

Зам.-кметът на района Румен Русев обеща, че всички документи, които са подадени по законосъобразен начин, ще бъдат придвижени. "Не искам да изместя г-жа Иванчева, искам да се спазва законосъобразността в район "Младост". Преписките могат да се придвижват много бързо", заяви Русев, като уточни, че не знае защо има забавени преписки в общината. "Имало е желание от зам.-кметовете работата да върви по-бързо, но не знам какво възпираше да се осъществи това наше желание", посочи Русев.