Засилено е полицейското присъствие в центъра на София заради очаквания общонационален протест днес. Първите демонстранти започнаха да се събират около 7 ч. Обявеният начален час за старт на протеста е 8.


Недоволните планират да блокират парламента. Очаква се в столицата да пристигнат хора от цялата страна.

Денят „Х”: Висш офицер от ВВС допуска, че Радев днес може да направи нещо немислимо в Народното събрание

Униформени има буквално на всяка крачка, а от СДВР още вчера заявиха, че се очакват провокации от демонстрантите, които от дни зоват шествието да не е мирно.

Към момента все пак ситуацията при протестиращите е спокойна. Те вече скандират и надуват свирки.

Трафикът е изключително ограничен, а центърът на София е блокиран. Властите още вчера призоваха хората да заложат на метрото, защото придвижването в града днес ще е кошмарно.

На очаквания общонационален протест в столицата движението по „Цариградско шосе” от магистрала „Тракия” в посока София е сравнително интензивно.

Организаторите на антиправителствения протест от „Отровното трио” преди дни обявиха в социалните мрежи, че призовават участниците в демонстрациите да използват буферните паркинги, когато влизат в София и оттам да се придвижат към протеста на пл. „Независимост” с градския транспорт.

Заради очаквания трафик от „Пътна полиция” са разположили екипи по всички входно-изходни артерии на града. Целта е да се осигури безпроблемното придвижване на гражданите, които не участват в организираното недоволство и за да не се стига до ескалация на напрежението.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!