Столичанин сигнализира за опасно явление в покрайнините на столицата. Гласност му дава агенция "Метео Балканс", която помества снимката на Илко Христов на страницата си. 

Мъжът е забелязал смерч в посока Банкя и е заснел видяното, като е пратил снимка на метеорологичната агенция. От "Метео Балканс" все пак подчертават, че информацията не е потвърдена. 

Смерч в посока Банкя.. ( НЕ Е ПОТВЪРДЕНО !) Фото Ilko Hristov

Posted by Meteo Balkans on Tuesday, April 13, 2021

БЛИЦ припомня, че в страната се наблюдава захлаждане заради нахлуващия студен атмосферен фронт. Той ще донесе гръмотевични бури и градушки в различни части на страната и ще понижи осезаемо живакът.

В сряда в страната ще започне да нахлува студен въздух - максималните температури ще бъдат между 11° и 16°, информира дежурният синоптик на НИМХ Христо Христов. 

Жълт код за валежи и силен вятър в сряда е обявен за 14 области в страната за 14 април, сочи справка в сайта на НИМХ. 

Времето ще бъде потенциално опасно в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Кърджали, Ямбол, Бургас, Варна.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.