Неузнаваема с бейзболна шапка, спортен екип и колело, кметицата на София Йорданка Фандъкова бе сред първите, които пристигнаха в Южния парк, за да подкрепят благотворителния базар за двата малки супергероя Цвети и Самуил, организиран от журналистките Нина Никол Хамилтън и Нина Норд. Хората, които се тълпяха до Samer Grill House, които бяха домакини на събитието, разпознаха в дамата с бейзболна шапка столичната кметица, едва след като тя проговори, за да пожелае късмет на малките герои, докато пазаруваше от базара.

Експредседателят на Народното събрание Димитър Главчев и зам.-кметицата на район Триадица Милица Генчева, които научили от социалните мрежи за благотворителното събитие, пристигнаха с куп ръчно изработени сладки, и осигуриха украса от балони и чадъри за продавачките в адската жега.

Актуалната Мис България Тамара Георгиева дотича в оранжев спортен екип с двете си кученца, за да помогне на каузата на Цвети и Самуил, които се борят с церебрална парализа. Фолкпевицата Магда, която преди няколко месеца стана майка, също пристигна, за да подкрепи двете болни дечица.

 
Хора от различни градове изпратиха дрешки, играчки, бижута, картини, икони, козметика и стоки за бита, за да помогнат на малките супергерои. В базара се включи с огромно дарение от ценни предмети лелята на Криси – малкият футболист Кристиян Илиев от футболна академия Царско село, за когото цяла България начело с Тити Папазов се обедини, за да събере средства за лечението му. Сред клиентите на благотворителния базар имаше деца, които се разделяха с последните си джобни, за да помогнат на непознатите за тях Цвети и Самуил, имаше и възрастни 
 хора, които събираха стотинки от почти празните си портмонетата, за да се включат в каузата.

 
Базарът, който продължи повече от 7 часа, успя да събере 1445 лв. за малките герои. Хората с добри сърца, които искат да подкрепят Цвети и Самуил в борбата им за здраве, могат да го направят с дарение в сметките им:
 
IBAN BG27STSA93000024931514
 
BIC STSABGSF
 
 
Самуил Чавдаров Йорданов
 
 
 
IBAN BG75STSA93000024933075
 
BIC STSABGSF
 
Враца
 
Цветозара Данаилова Йорданова