„Чрез мен атакуват българския президент, процесът е политически” – така бизнесменът Людмил Стойков коментира в интервю за Дарик доклада на Европейската служба за борба с измамите с еврофондове (ОЛАФ).
Според изнесените данни престъпна мрежа от 50 фирми на Стойков и Марио Николов са източили над 20 милиона евро по проекти на САПАРД, а българското правителство и държавни институции го пазят да не се разследва. Стойков отрече да има нещо общо както с мрежата от 50 фирми, така и с проекти по програма САПАРД изобщо.  „Абсолютно съм учуден как се цитира такава престъпна мрежа от 50 фирми, след като имам участие само в една фирма, миноритарен дял в "Еврофриго", не участвам в Съвета на директорите. Силно съм учуден откъде се правят тези изводи, след като не се казва нито един конкретен факт срещу мен. Как мога да направя документна измама, след като няма право да подписвам никакви документи”, каза Стойков пред Дарик.
„Няма абсолютно никакъв „чадър” над мен именно затова, защото не съм участвал въобще в нито един проект по САПАРД, никъде и през никакви фирми и абсолютно никого не познавам”, беше категоричен той и допълни, че „това е доказано и от немски граждани, и от български документи”.  Стойков отбеляза още, че „нещата отиват на политическа плоскост”. „Вие виждате от няколко дни то вече се превръща в политически процес. През мен някои от политическите сили се опитват да атакуват президента, който няма абсолютно нищо общо. Ако имах политически чадър, щях ли да бъда задържан без никакви доказателства въобще? Щял ли да бъде въобще замесен въобще в този скандал?”, допълни той.  /БЛИЦ