Мълния опустоши две къщи в струмянското село Цапарево. Паднала върху къщата на семейство Зорка и Благой Самарджийски, мълнията предизвикала пожар на покрива, от който пламнала цялата къща на семейството, както и съседната, която е на калкан.

В това време в една от стаите спели 78-годишните Зорка и Благой, пише struma.com.Дядото усетил страшен трясък и тътен, показал се и видял горящия покрив, започнали да крещят за помощ възрастните хора, притекли се съседи и кмета на селото, но стихията била страшна и неукротима. Семейството било изведено навън и спасено.Баба Зорка била консултирана спешно с лекар,заради аритмия и проблеми със сърцето, тя е и с множество други заболявания, докарана е в Благоевград при децата си. Ужасът, който преживели Благой и Зорка е неописуем, цял живот градили къща, която стихията опустоши безвъзвратно. На старини остават без покрив, загубили дома си.Цяло село Цапарево се стече да помага на хората, кой с каквото може, за да се възстанови къщата, в която сем. Самарджийски са отгледали тримата си сина, и която издигнали с десетилетия, с къртовски труд на полето."Тъжно и страшно е да гледаш двама немощни и болни възрастни хора, как плачат за дома си, цял живот са събирали стотинка по стотинка, за да изградят къщата си, а тя рухна пред очите им за миг ,разказва една от снахите на семейство Самарджийски. Вестта за случилото се трогна  добри хора в района, които започнаха да търсят начин да помогнат на семейството .

С дървен материал ще им помогнат и от ЮЗДП Благоевград. Трагедията на семейството ни разтърси. Мили хора, нека покажем да пореден път колко са големи сърцата ни.