Стрелба и побой над младо момче в столичния квартал "Надежда 2" са станали този следобед. Пострадалото момче е настанено в "Пирогов" с тежки травми на главата.
Състоянието му засега е неясно. Разследването по случая продължава, съобщава БНТ. 

Малко след 5 часа този следобед пред жилищен блок в квартал "Надежда" отекват няколко изстрела. Скоро след това на място пристигат полицейски екипи. Разпитани са свидетели и са събрани доказателства.

Според очевидци, пред вход "Г" на блок 244 в столичния квартал "Надежда" 2, трима мъже са причакали момче, което живее в сградата и тогава се чуват изстрели.

“Аз бях в хола, три изстрела чух, а синът ми, който е бил на балкона, казва, че тука има едни китайци. Те живеят тук, на първия етаж. И трима ли излизат, с маски и го ударили по главата с такива като палки, после с газов пистолет, стреляли са, ей тука гилзи са намерили.

Ами чух само три изстрела и излязох да видя на терасата, че малката беше вънка, не видях нищо, влязох вътре и след малко дойде малката и вика "майко, пълно, полиция има вънка."

Говори се, че китаец ли, японец ли, са го простреляли у главата, тука някъде”, разказа очевидец на инцидента.
"Така и не разбрахме, само от хората, които коментират случилото се, но какво е точно... Имаше два изстрела” 

От пресцентъра на МВР съобщиха, че причината за инцидента все още се изяснява. По първоначални данни, пострадалият мъж е бил отведен с личен автомобил в "Пирогов". Според наши източници, травмите му са сериозни.