Кметът на Бургас Димитър Николов издаде заповед за строг контрол на работното време в общинските детски заведения. Причина за това станаха зачестилите оплаквания от родители, на които е оказван натиск да прибират децата си много преди края на работния ден на учителите и служителите, съобщи кореспондентът на Агенция Блиц в морския град.
Заповедта на кмета съдържа указание за задължителното поставяне на график с работното време, включително времето за прибиране на децата, на видно за всички родители място във всички детски заведения. За спазването на графика са длъжни да следят директорите на детските градини. За неизпълнението му ще бъдат налагани административни санкции, категоричен е кметът Николов.
Работният ден в детските градини продължава до 18.00 часа. Малцина са родителите, които приключват служебните си задължения в 16.00 часа и имат възможност тогава да приберат своите деца. Персоналът в детските градини е длъжен да се съобразява с този факт.
Родители, които забележат, че в детските заведения няма разлепени графици или работното време не се спазва, могат да подават сигнали за това в Община Бургас. /БЛИЦ