Строители висят по скелета, без да ползват каски, този сюжет забеляза репортер на Агенция БЛИЦ на няколко обекти в столицата. Колкото и странно да е, въпреки че нарушението на закона става в идеалния център на София от Инспекцията по труда са безсилни пред проблема. "За целия град разполагаме само с двама души, които проверяват обектите", заяви за Агенцие БЛИЦ Паун Райков, отговарящ за контрола на строежите.
Точно между Халите и чешмите за минерални води строител седи клатейки си краката, малко преди това той е изхвърлил картон върху преминаващите отдолу граждани. "Бегай" се чува вик, след което картона пада в краката на изплашена млада девойка. Починал си хубаво, нашият човек започва работа без да сложи каска. Тази гледка е обичайна за повечето обекти в столицата, но на места строителните предприемачи слагат шарени рекламни пана, които крият нарушението на закона от проверяващите.
Агенция БЛИЦ остана изненадана от реакцията на отговарящият инспектор по строежите Паун Райков. "Имаме само двама служители и обикаляме предимно обектите извън центъра", сподели той. Попитан дали ще проверят сигналът, който подаваме за конкретния обект той отвърна: "Еми като му дойде времето, можем и да го проверим".

Агенция БЛИЦ ще провери дали служителите от държавната инспекция ще си свършат работата и ще оправдаят заплатите, които страната ни им изплаща.
Милан Николов, БЛИЦ