Мафията се опита да убие свидетел срещу групата на "Килърите". Всичко това се случва на фона на свирепите атаки на шепа провалени политици от "Дай, България" и техни събратя от ИТН и "Изправи се! Ние идваме" срещу независимостта на прокуратурата.

Днес в Горна Оряховица престъпни елементи опитаха да застрелят свидетеля на държавното обвинение Цончо Ненов. МВР шефът Бойко Рашков не го интересува, че бандитите вилнеят, за него по-важно е да се подготви за поредната си телевизионна изява.

Три часа по-късно в Народното събрание обсъждат отнемането от Прокуратурата на Бюрото за защита на свидетели. Което е директна атака срещу главния прокурор Иван Гешев, дръзнал да се опълчи на недосегаеми доскоро олигарси.

Какво ще се случи със свидетелите по всички други дела след атаката срещу Ненов?

Адвокатите на Васил Божков-Черепа в парламента искат да поставят Бюрото за защита под контрола на изпълнителната власт, за да може свидетелите срещу укриващия се в Дубай обвиняем да бъдат притиснати и да оттеглят своите показания. Няма как по-друг начин да си обясним превръщането на Бюрото в основна държавна тема, докато България е заплашена от четвърта Ковид вълна и финансово-икономическа криза.

Обществото обаче е наясно какво се случва и няма да прости на опитите за подмяна на истината!