Депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Андрей Гюров поиска в началото на пленарното задание да се гледа декларацията на ПП с призив към властта да внесе бюджет. "За нас наистина това е правилното решение", изтъкна депутатът. "Това не е само право, това е задължение", допълни Гюров.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

От ПП настояват да не се прилага правото избирателно. Гюров настоя партиите също така да спазват предизборните си обещания.

И днес в парламента ще ври и кипи, ето защо БЛИЦ TV

Депутатът Делян Добрев от ГЕРБ припомни, че е приет удължителния бюджет на първо четене. Редовен кабинет щял да внесе редовен бюджет. Безсмислено било да се обсъжда една декларация.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подкрепи ПП. "Въпросът е много политически, много икономически и много социален", заяви тя. Замразяват се всички доходи и плащания, по думите й. "Левицата не приема аргументите на служебния кабинет. Те се страхуват да го внесат", предположи Нинова. "Виждате, че не спират и протестите", каза още лидерът на червените. По думите й редица сектори очаквали подобряване на бюджетите си.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Мустафа Карадайъ от ДПС настоя да се спазва правилникът. Той предупреди колегите си от другите групи да не ползват процедурни хватки, за да влязат в дебата.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук