Предаването на проф. Юлиян Вучков "Времена и нрави" ще бъде свалено от програмата на ТВ2 от следващия месец, съобщиха от медията. Отпада и шоуто на Кристина Патрашкова "Истории с Патрашкова". Причината за това е пускането на изцяло нова програмна схема на медията.
"Искаме да благодарим на професор Вучков и Кристина Патрашкова за работата им с нас. На този етап ТВ2 се променя към повече развлечение и тези две предавания не намериха място в новата ни схема. Всички останали български предавания ще продължат да се излъчват в обичайното си време. Освен това в момента разработваме няколко нови български продукции, така че новите неща тепърва предстоят", коментира генералният директор на медията Огнян Димов.

От началото на следващия месец ТВ2 ще претърпи тотална промяна. Програмната схема на телевизията ще съдържа много повече забавление за зрителите, хитови филми и сериали. "От 2 март започваме промяната на ТВ2, която зрителите ще наблюдават през идващите месеци. Сключихме сделка със SONY Pictures, така че ще зарадваме аудиторията с много хитови филмови заглавия. В момента водим преговори и с друга голяма филмова компания и това е само началото на промяната ни", разказва Лилиана Славова, програмен директор на ТВ2.

Промяната по ТВ2 започва от 2 март. 


Самият Юлиян Вучков определи пред БЛИЦ свалянето му от екран като скандално. Той е разбрал новината едва днес.
"Случаят е голям, скандалът е голям, сензационен", заяви Вучков за БЛИЦ. Той сподели, че днес е научил и му е трудно да отговори на всички интересуващи се на въпросите. "Приемете и моето състояние, аз съм силен човек, силен мъж, ама нямам сили да говоря на толкова много хора", сподели професорът. Досегашният водещ в ТV2 уточни, че договорът му с телевизията е бил за цели три години. Обикновено се сключва договор само за една година, никой не спори какво е Юлиян Вучков, но тук има други интереси, други козове, други критерии, но за това трябва да се води дълъг разговор, каза той.
Според него скандал е, че най-гледаното предаване в България се сваля от екран. За мен в интернет има стотици, да не кажа хиляди страници - за най-популярния телевизионен коментатор и водещ особено през последните три години, каза Вучков.
На въпрос защо все пак го свалят от екран, той каза: "Трябва дълго да обяснявам, това е много сложно, трябва да се разграничават нещата, не искам да бъда еднопосочно, едностранчиво разбран. Нека малко отдъхна от новината".
ТВ-водещият все още не знае къде ще работи занапред. Още телевизиите не са разбрали. Де да знам, може и никъде да не отида. Когато напуснах СКАТ, от СКАТ не ми дадоха да кажа къде отивам, макар че аз вече имах твърда уговорка с ТV2 не ми позволиха да го казвам това. Сега може и никъде да не ме поканят, може да ме поканят и в три-четири телевизии, тъй като аз съм човек, който непрекъснато е канен и в други телевизии да говори, т.е. на работа съм в една телевизия, но съм канен в 15 телевизии извън основната, в която работя. Сега де да знам дали ще бъда поканен в 15 или 5. Трябва малко време да изтече. По-интересно е каква ще е промяната, коментира още телевизионният водещ. /БЛИЦ