В понеделник предстои среща на кмета Кирил Йорданов с шефовете на таксиметровите компании във Варна, служителите на НАП-Варна, ДАИ и икономическа полиция, стана известно след днешния протест на таксиметровите шофьори пред сградата на приходната администрация в морската столица, съобщи Дарик.
Шофьорите са плащали 400 лева на собствениците на дружествата, регистрирани по Закона за задълженията и договорите, за да им бъдат фискализирани електронните апарати. Това заяви заместник директорът на НАП-Варна Даниела Новакова. Собствениците от своя страна са заявили, че ще поемат всички данъчни задължения на регистрираното дружество. Това обаче не се случило и затова данъчните търсят самите водачи, които да изплатят дължимите суми.
Новакова увери шефовете на компаниите и заместник-кмета на Варна Свилен Крайчев, че данъчни, икономическа полиция и ДАИ Варна няма да проверяват шофьорите през почивните дни.
Повече от 300 таксиметрови шофьори се събраха пред регионалното звеното на НАП по-рано днес. Те настояват за удължаване на валидността на лицензите от 2008 година, докато бъдат издадени нови. Иска също обяснение защо във Варна в последните дни се правят масирани данъчни и полицейски проверки спрямо превозвачите. /БЛИЦ