Когато Людмила Живкова си отиде, Тодор Живков и сие се заеха с нелеката задача да скрият истинските причини за нейното самоубийство", пише в новата си книга дипломатът Богомил Герасимов. Необходима им е била мъгла, в която да потъне както дългата ръка на Москва, така и раболепието на българските власти, обяснява той пред "Телеграф".
Бившият посланик в Мексико, който е сред запознатите отблизо с перипетиите около последното задгранично пътуване на дъщерята на Първия, оспорва разпространената версия, че всички, от които тя се била разочаровала, са виновни за нейната смърт. "Само че никой от обвинените не е чул ни дума от нея за някакво разочарование", твърди Герасимов. "Това бяха измислици на професионалните клеветници от тайните служби", категоричен е той.
Дипломатът е бил един от близките на Живкова, но да се говори за любовните й истории според него е нелепо. За него се говорело навремето, че бил любовник на съпругата на мексиканския президент - доня Кармен Романо. Тогава един зам.-министър на външните работи му казал: "Внимавай, братче! За да станеш любовник на първата дама на Мексико, трябва решение на Политбюро!". Да се скъсаш от смях, коментира Герасков. "Или от мъка - хора, които само се чудят в кое дамско легло да се пъхнат, да ти определят коя може и коя не може да ти бъде любовница". /БЛИЦ