Депутатът Татяна Дончева, която е зам.-председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, каза, че се събират разпечатки без логика на разработките и без необходимост. Това изказване тя направи след отчета на Михаил Миков, който сподели пред вътрешната комисия, че е ползвал 330 000 разпечатки за трафик на данни само за една година.

Дончева изрази мнение, че конституционната наредба не съдържа забрана да се събират разпечатки без санкция на съда. В случая количеството е такова, че то би затруднило работата.  Проблемът бил, че се събират разпечатки без логика на разработките и без необходимост . Това трябва да се избегне с вътрешен контрол.

Когато се правили проверки, първото нещо е да се проследяват контактите, категорична е Дончева. Не било претърсване и изземване да получиш от мобилния оператор данни. Според нея кореспонденцията трябва да е тайна, но въпросът бил какво същност е кореспонденция - съдържанието на писмото или факта, че сме получили писмо. Тя изрази мнение, че адресатът и получателят не са тайна, тъй като пощаджията и всички служители по веригата имат достъп до тези данни, така че тайна било съдържанието на писмото. /Милан Николов, БЛИЦ