Попълнете търсена ключова дума или фраза

Тайван помогна да се дари ултразвуково оборудване на болница в София

https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/tayvan-pomogna-da-se-dari-ultrazvukovo-oborudvane-na-bolnitsa-v-sofiya_news714971.html Blitz.bg

Посланик Шърман С. Куо присъства на церемонията в Университетската болница по белодробни болести „Св. София”

София, България 14 Дек. 2019, 10:01 481 прочита 0 коментара

Посланик Шърман С. Куо от представителството на Тайван в Гърция посети Университетската болница по белодробни болести "Св. София", за да присъства на публичната церемония по даряване на ултразвуково оборудване от името на правителството на Тайван.

Церемонията по дарението беше организирана от директора на болницата д-р Любчо Пенев и Великия канцлер на Суверенния орден на Малта - Албрехт Фрайхер фон Бьозелагер.

Сред присъстващите бяха президентът на България Румен Радев, Великият магистър на Суверенния Малтийски орден фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето, посланикът на Суверенния орден на Малта в България - Урсула Хьофтер Дзуколи, българският посланик в Светия престол - Богдан Паташев, както и членове на Народното събрание и представители на медиите.

В интервю за медиите представителят на Тайван заяви: „За тайванското правителство е чест, че може да участва в този проект за дарение и ние се надяваме, че ще помогнем на лекарите при диагностицирането и ще бъдем от полза за пациентите“.

Тайван помогна да се дари ултразвуково оборудване на болница в София

 

Гостът посочи, че Тайван работи в тясно сътрудничество със своя съюзник в Европа - Светият престол и активно отговаря на призива на папа Франциск за благотворителен дух и действия и полага сериозни усилия да изпълни ролята си на отговорен участник в Глобалното село.

Той разкри, че Тайван работи в тясно сътрудничество със Суверенния орден на Малта в областта на хуманитарната помощ и медицинските грижи. През последните години представителството на Тайпе в Гърция си сътрудничи с българските медицински и социални заведения и образователни институции, препоръчани от посолството на Суверенния орден на Малта в България, участвайки в различни проекти.

В това число влизат създаване на демонстрационни системи за енергоспестяване в държавна болница и университет, даряване на микробус за рехабилитация на център за социално подпомагане, даряване на компютърна техника в граничен бежански приют, участие в публикуването на картинки с деца на сираци и други.

Тайван помогна да се дари ултразвуково оборудване на болница в София

 

След като икономиката на Тайван започна своя гигантски прогрес през 80-те години на миналия век, Тайпе започна да помага на международната общност, като предоставя селскостопански технологии, медицински грижи и хуманитарна помощ на други страни.

„Тайван е икономическо чудо, история на успеха на демокрацията и силата на доброто. Тайван има желание и възможност да предостави помощ и да сподели ресурси с нуждаещите се. В допълнение, ние сме нетърпеливи да осъществяваме съществено сътрудничество в различни области с други страни, особено със съмишленици като България”, добави представителят на Тайпе.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам