Тази вечер в 17.30 ч ще бъдат запалени светлините на Коледната украса на бул. „Витоша”. През следващите дни това ще стане и по други булеварди, съобщиха от столична община.
До сряда ще грейне празничното осветление по бул. „Брюксел” в отсечката от бул. „Цариградско шосе” до летището, по бул. „Мария Луиза” от ЦУМ до Лъвов мост и по бул. „Тодор Александров” в отсечката от бул. „Мария Луиза” до бул.„Христо Ботев”. Екипите на улично осветление ще продължат поетапно включването на празничните светлини по бул. „Васил Левски”, бул.„Патриарх Евтимии” , районът около Руски паметник .
В събота – 29 ноември, в градинката на хотел „Рила” ще бъдат запалени светлините на елхата на София.
Столична община има сключени договори за спонсорство с над 40 фирми и тази година повече от 20 елхи ще грейнат в централната част на столицата. Специална украса ще имат градинката през Народния театър, градинката Кристал , пространството пред Ариана , фонтана при Президентството. За първи път през тази година ще бъдат украсени отсечката на бул. „Мария Луиза” от Лъвов мост до Централна гара и на бул. „Витоша” от бул. „П. Евтимии” до НДК. /БЛИЦ