С представление в основно училище „Христо Никифоров” в Ловеч започна новия съвместен проект на „Победа” АД и театър „Вилекула”, съобщиха организаторите на проявата, която ще обхване над 50 начални и основни училища в 12 града в страната.
В градовете Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, Стара Загора и Шумен театърът ще изнесе 100 образователно-забавни представления пред ученици от първи до четвърти клас. Интерактивните представления, осъществени с подкрепата на „Победа” АД, протичат в рамките на един учебен час и са безплатни за учениците.
Първият успешен проект на „Победа” АД и театър „Вилекула” се осъществи през януари и февруари тази година и обхвана 100 представления пред най-малките ученици в 70 училища в столицата.

Театър “Вилекула” е създаден през 1998 г. от млад екип от професионалисти, завършили Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" и Националната художествена академия.
От 2000 г. театърът създава спектакли за детската аудитория в рамките на програмата “Заедно играем – заедно учим”, която включва поредица от куклени спектакли, подпомагащи обучението на малките ученици. /БЛИЦ