В област Монтана екипите на МИС освободиха за движение Главен път Е-79, където по-рано тази сутрин бяха аварирали автомобили в района на село Смоляновци, община Монтана. Спасителите са изтеглили 3 ТИР-а, 2 буса, 1 джип и 6 леки автомобила с общо 25 човека в тях. Пострадали няма.
По информация на Ситуационния център на МИС към 16:30 часа днес 40 населени места в област Кюстендил са без електрозахранване. В община Невестино -13, община Трекляно -13, община Кюстендил – 13. Без електрозахранване е и град Бобов дол. Аварийни екипи на електроразпределителното дружество работят за отстраняване на авариите.
В София екип на МИС отстрани опасно надвиснал билборд на ул. „Г. Вашингтон” № 4. Общо на 18 сигнала се отзоваха спасителните екипи до 16:30 часа днес. Проблеми с опасно надвиснали ламарини, откъртени билбордове, паднали дървета и клони и закъсали и катастрофирали автомобили имаше в областите Кюстендил, Монтана, София, Пазарджик, Шумен, Враца, Видин и Варна.
Над цялата страна облачността е значителна, с превалявания от сняг, а в крайните източни райони от дъжд.
Очаква се силен вятър, който да натрупа преспи и навявания във високопланинските проходи. Към вечерта ще започне процес на разкъсване и намаление на облачността със спиране на валежите. Снежната покривка в Рило-Родопския масив е 10-20 см в равнинната част на Западна България – 15-20 см, а в Централна и Източна България – 10-20 см. /БЛИЦ