Лицензиантката на конкурса “Лейди България” Теодора Колчева получи признание за успешна благотворителна дейност на церемония в посолството на Италия у нас, където бяха раздадени наградите на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и приятели (АПОЗ).
Четири статуетки и дванайсет грамоти връчи организацията в опит да почете всички с принос към борбата с рака у нас. „Имахме основание да отличим с тази награда хора, които имаха наистина сериозен принос за промяна на ситуацията в България, свързана с рака”, каза председателят на пациентската организация Евгения Адърска. Четирите статуетки получиха президентът на Европейската коалиция на болните от рак Лин Ууд, евродепутатът Алоиз Петерле, шефът на "Софарма" Огнян Донев и Онкологичното дружество.
Наред с един от старшите експерти в парламентарната здравна комисия - Маргарита Цонева, д-р Нина Ръсина от Дирекция „Национална здравна политика” в МЗ, шефа на здравната комисия на британския парламент Кевин Барън, съпругата на бившия полски премиер Йоланта Квашневска, „Бенетон” и Левон Хампарцумян, отличие получаи и лицензиантката на конкурса “Лейди България” у нас Теодора Колчева, която като лице на кампания за превенция на коварното заболяване увеличава броя на жените, отишли на профилактичен преглед. Неотдавна самата Теодора Колчева учреди благотворителни награди у нас “Spirit Of Hope”. Те ще се връчват на ннституции, личности и фирми, които развиват благотворителна дейност през цялата година.
Светлана Славкова, БЛИЦ