На 2-ри октомври от 15 часа гост в следобедното токшоу на ТВ7 ще бъде жената, успяла да осъди държавата за недостига на животоспасяващи лекарства за онкоболните – Теодора Захариева. В предаването Теодора ще сподели за перипетиите и страховете, които е имала докато пребори коварната болест – рака.
В момента Теодора вдъхва надежда на много българи, болни от рак, с книгата си „Аз бях болна...и се излекувах”. В нея борбената жена призовава към комбинативност в лечението. За авторката основното, което трябва да разбере всеки болен е, че, освен физиката, трябва да лекува и душата си.

В книгата „Аз бях болна...и се излекувах” Теодора Захариева задава един нов ракурс в разбирането за рака. Опитът й в борбата с коварната болест я докарва до заключението, че ракът представлява потиснати емоции от различни сфери на живота, обърнати към душата. Точно негативното е една от първопричините за появата на рака. За Захариева ефективното лечение е свързано с прочистването на вътрешния свят на човека от негативизма и страховете. Чрез книгата си тя призовава болните да обръщат повече внимание на психиката си и да вярват в добрия изход.

От появата на книгата на пазара през август тази година, Теодора Захариева получава около 60 обаждания от онкоболни дневно. В момента тя готви и втори проект – книга, която ще разказва за борбата й с институциите в България, за гладната стачка и за спечеленото дело срещу държавата. /БЛИЦ