Скандалните 14 дка земя в кв. “Стрелбище”, продадени с фалшив подпис на кмета Бойко Борисов, си сменят собствениците като носни кърпички, съобщава в. "Труд". Проверка в Агенцията по вписванията показа, че на 4 август т. г. Петър Драшков, брат на зам.-шефа на ДАНС Иван Драшков, е продал фирмата си “Сида-С” заедно с апетитния парцел на дружеството “Симеон-2”. Сделката е за 10 млн. евро.
Фирма “Симеон-2” ООД е собственост на Емил Димитрови на хотелиера Славян Теофилов. По ирония на съдбата имотът, продаден от Петър Драшков - брат на зам.-шефа на ДАНС Иван Драшков, е отишъл в ръцете на братовчед на шефа на НСО ген. Димитър Димитров. “Много сме близки с Емил, но за случая знам само от медиите”, каза генералът.
За сделката с 14-те дка в “Стрелбище” сигнализира в понеделник столичният кмет Бойко Борисов. Той обяви, че теренът е продаден от общината на фирмата на Драшков-брат с фалшив подпис. Сделката е минала по данъчна оценка - 973 000 лв. Борисов прати случая на прокуратурата. Фалшив или не, подписът на кмета е послужил на Петър Драшков да си извади констативен акт за собственост, подписан от нотариус Емануил Каракашев. При Каракашев Петър Драшков е заведен от адвокат Стефан Конакчиев, обвинен, че е участвал в измами с имоти.     
За да купи имота, “Симеон-2” тегли ипотечен кредит. Заемът е 10 млн. евро и покрива 100% цената. Ипотеката трябва да се върне до 30 юли 2010 г., като има опция това да стане с пари от продажба на изградени апартаменти върху терена. Любопитно е, че преди да продаде скъпоценния терен, Драшков го ипотекира за 1,2 млн. евро. Парите са му отпуснати от фирма “Стал 2007”, собственост на бившия финансов министър Стоян Александров. На 11 август Драшков се е издължил и ипотеката е заличена. /БЛИЦ