"Васил Божков от самото начало създава усещане за покер играч, който има някакви карти, но не знаем какво точно има и къде блъфира. Знаем, че той беше най-големият рекламодател години наред.

Последната му хазартна империя беше в резултат на много големи телевизионни усилия. Той до момента не е показал някакви документи - показа комикси и чат разговори, разбира се, даде и интервюта. Имаме фрагментчета. Проблемът е, че това, което казва, го инкриминира. Каквото и да се случи с отсрещната политическа страна, само за това, което той казва, ако то е вярно, той трябва също да лежи в затвора", това заяви Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията за "Тази сутрин". 

Безлов подчерта, че сюжетът с бизнесмена показва различна игра, ако бъде сравнена с Цветан Василев. Според него не всички са знаели във финансовото министерство, но за много неща определени хора са знаели и са получавали „поощрение“.

По думите му много от нещата са започнали да се разбират, когато е започнала войната в хазарта с братя Найденови. Безлов смята, че тя не е приключила, защото свидетелствата и всички информации, които Найденови са предложили, са ги направили „враг на живот и смърт“. 

„Техните твърдения са свързани с тежки престъпления“, подчерта той и продължи: „Национална лотария до 2014 нямаше. Начинът, по който се позволи да се рекламира хазарт, радикално промени ситуацията.

Оценките в началото на Лотарията не надминаваха да има 100 млн., а тя стана 15 пъти по-голяма“. Той беше категоричен, че към изнесените от Божков данни трябва да се поглежда със скептицизъм. Според него Националната лотария и „Ню Геймс“ са имали оборот от 1,5 млрд. лв. през 2018 г. 

"Освен това имаме гейм зали и казина. Ако съберем само в хазарта, това, което Божков е получавал - това са някъде около 2 млрд. лева. Какви са печалбите, можем само да преизчисляваме, защото се оказа, че той не е плащал печалби. Всичките тези милионери, които ни ги обявяваха, не са си получили парите“, изтъкна Безлов.