Хората тръгват към други страни в търсене на нови възможности за работа, за нови контакти или дори само за да живеят по-спокоен живот. В ново проучване, проведено от InterNations, най-голямата в света мрежа за хора, които живеят и работят в чужбина, е направено допитване до 14 300 чужденци, представляващи 174 националности и живеещи в 191 страни и територии, за да оценят 43 различни аспекта от живота в чужбина по десетобалната система от 1 до 7.
Един от критериите в проучването е стойността на издръжката за живот, като данните се основават единствено на рейтингите, дадени от анкетираните към общия жизнен стандарт в съответната държава на пребиваване.
 

В изследването са включени 67 страни, като от всяка страна са отговаряли минимум 50 души. В над 45 от тези страни са отговорили повече от 100 респонденти.
 
На базата на това проучване, редакторите на Business Insider представят 13 страни, в които животът е най-евтин за чужденците. Вижте, кои са те.
 
Малта
 
Страната се изкачи към върха на списъка тази година, тъй като респондентите отбелязаха, че са доволни от баланса между приходите и разходите си за живот.
 
Полша
 
Градове като Варшава са пълни с професионални възможности за работа, а цената на живота все още остава далеч по-ниска от тази в Лондон, Париж и Франкфурт.
 
Филипини
 
Настаняването е едно от най-евтините в региона и около 50% по-евтино от това в друго популярно за бягство място като Тайланд.
 
Чехия
 
Докато животът в столицата Прага е, разбира се, по-скъп, в провинциалните райони храната, транспортът и настаняването са все още евтини. Страната също така осигурява достатъчно възможности за работа.
 
Еквадор
 
Нито един респондент не класира разходите си за живот като "много лоши". Въпреки това, само 20% от чужденците, живеещи в Еквадор, заявяват, че са там по финансови причини.
 
Унгария
 
Страната остава близо до върха на класацията, тъй като чужденците твърдят, че разходите за живот са ниски, а личните финанси са задоволителни. 30% заявяват, че са напълно доволни от своето финансово състояние, което показва увеличение от 19% за разлика от 2015 г.
 
Мексико
 
Много места в Мексико, като Канкун, са горещи точки за туризъм, но също така и привличат много чужденци за работа. Животът обаче постепенно става все по-скъп поради растящия брой на емигрантите.
 
Виетнам
 
В тази страна разходите за настаняване и храна са сред сравнително най-евтините за целия континент и света.
 
Тайван
 
83% от анкетираните като цяло са доволни от стандарта на живот в страната, а 96% казват, че техният "разполагаем доход на домакинство е достатъчен за тяхното ежедневие."
 
Тайланд
 
Разходите за храна, транспорт и настаняване са евтини в сравнение със западните страни.
 
Източник: Новини „Лондон”