В началото на пролетта медиците препоръчват забележимо присъствие в менюто на няколко храни. Те не са дефицитни и не причиняват вталяване на портмонето.
<strong>Зеле </strong>&ndash; шампион по съдържание на аскорминова киселина. &bdquo;През зимата зелето губи около 30% от съдаржанието на витамин С, но независимо от това само 100 грама от полезния зеленчук осигуряват дневната потребност на организма от този витамин&rdquo;, уверяват специалистите. А в киселото зеле, напомнят те, витаминът се запазва изцяло. <br /> <br /> <strong>Лимоните</strong> са другият щедър източник на витамин С и прекрасно го запазват през този сезон, без да губят полезните си качества. Освен това вътрешността на лимона, която е богата на пектин, влияе положително на сърдечносъдовата система, а лимонената кора добре поддържа тонуса на най-тънките капиляри.<br /> <strong><br /> Грах </strong>&ndash; обикновен, но много полезен и богат на азот продукт, който не губи качествата си при консервиране. Добавяйте го често в различни блюда. <br /> <br /> <a target="_blank" href="https://myclinic.bg/zdravoslovno-hranene/1016-top-7-na-naj-poleznite-hrani-prez-proletta"><span style="color: rgb(128,0,0)"><strong>Кои са останалите най-полезни пролетни храни, четете на най-полезния здравен сайт myclinic.bg</strong></span></a><br /> <br />