„Топлофикация Плевен” не може да промени цената на парното без решение от ДКЕВР и появилите се информации за възможно поскъпване с 35% на произвежданата от дружеството топлоенергия, са несъстоятелни. Това съобщиха от пресцентъра на топлоцентралата, предаде кореспондент на Агенция БЛИЦ.

Засега не е направено предложение пред Държавната комисия за промяна в цените и продължават изчисленията по старите, утвърдени и влезли в сила от 1 юли 2008 г. Според сега действащата нормативна уредба топлофикациите в страната имат право само веднъж годишно да променят цените си. За да направи плевенската Топлофикация предложение до ДКЕВР за увеличаване на цените, е необходимо първо да се промени наредбата за ценообразуването и на свой ред тя бъде одобрена от Министерския съвет. Дори да се промени наредбата, цената на топлоенергията не може да бъде променена до края на годината, защото е нужно време за внасяне на предложението от страна на „Топлофикация Плевен” и задължително обсъждане в комисията, съобщaват от плевенското дружество.
От там неведнъж са заявявали, че настояват за по-голям процент увеличение на цената на произвежданата от дружеството електроенергия. Само така би могло да се запази социално поносима цена на парното за битовите абонати. /БЛИЦ