Това е вариант, процедура, която би трябвало да се задейства в тази посока, но не мисля, че президентът ще тръгне на тази стъпка. Това заяви за БЛИЦ лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев в отговор на въпрос прогнозира ли служебен кабинет.
Според него нито опозицията, нито управляващите са готови за едни предсрочни избори. Опозицията  трудно може да направи нещо без гражданското общество, което e основният засегнат, и чиито проблеми се създават от политиците, каза Тренчев. Той даде за пример като един от най-големите проблеми в момента "Кремиковци" и проблемът на млекопроизводителите, които са доведени  до тук заради лоши управленски решения. Проблемът е, че тези структури на обществото не са в синхрон с политиците, защото в голяма част те са загубили доверие в управлението на хората без значение дали те са в управлението или са в опозиция.  Аз ги разбирам политиците за тази стиковка - хората да разлюлеят правителството, а  те да се възползват с аргумента - ние сме най-добрата алтернатива. Това упражнение го знам, то е играно няколко пъти в България, но така предвид на  хората, които подават обещанията, хората са скептични и имат основание за това, каза Тренчев. Че проблемите са много, това е безспорен факт,  но хората са скептични както към опозицията, така още повече към управляващите. Готовността на опозиционните сили да се организират и да се преборят на едни избори за момента не е голяма и за пред хората политиците   декларират  готовността си за избори на различен етап и с различна фразеология, а дълбоко в сърцето си не ги желаят, искат отлагане на нещата, каза Тренчев. Според него новото в ситуацията е, че управляващите са притискани от две страни - от една страна от хората, които не желаят да си  правят с тях експерименти  и те да плащат за масрафа на политиците, а от друга страна от Европа, която иска да ни очовечи и да ни цивилизова, защото дори и да сме в задния  й двор не могат да бъдат толерирании такива безобразия, които се случват у нас. За това виждам, че отруденият народ има съюзник в лицето на Европа, която има желание да подреди държавата, каза Тренчев.
На въпрос дали все пак прогнозира предсрочни избори, Тренчев каза: "Те глупост винаги могат да направят. И едно "Кремиковци" може да  доведе до сериозно сътресение, може да им дойде безумната идея да насъскат полицията и да се пусне кръв за пръв път след прехода. Твърдо ще се борим "Кремиковци" да не бъде спряно и може на някой да му дойде на ум да се прави на голям мъж. Хората са докарани до изтъпление и млекопроизводители, и шофьори, и "Кремиковци", огромни социални групи са потърпевши. Относно млекопроизводителите Тренчев каза, че те са хората, които ни хранят, може ли такова идиотско отношение към тях от неадекватни и недобри решения. Само едно балканско правителство може да се направи, че дъжд го вали, след тези критики от Европа, заключи Тренчев. /БЛИЦ