Три деца са изпаднали в кома в неделя вечерта, след като се почерпили порядъчно с алкохол във Варна. Две от жертвите на алкохола са 15-годишни софиянчета, дошли във Варна на почивка с родителите си, съобщава в. "Народно дело", цитиран от Varna24.com.
Момчетата отишли на дискотека и за да се накефят максимално на среднощното си приключение, запалили и по един джойнт. Организмът на едното обаче не издържал - прилошало му, глътнало си езика и изпаднало в безсъзнание. Веднага бил извикан екип на „Бърза помощ“, а хлапетата се озовали в токсикологията на Военна болница, разказа шефът на клиниката д-р Снежа Златева.
Не по-различна е съдбата на две момичета на 17 и 18 г., които решили да се позабавляват в домашна среда с бутилка текила. Дали са изпили цялото количество, не е ясно, но в момента и двете девойки са в кома.

„За съжаление не са единични случаите на алкохолна интоксикация сред подрастващите. Това се превърна в тенденция“, алармира д-р Златева. Тя обясни, че при всички хлапета е имало опасност за живота, тъй като в тази възраст не е важно колко си пил, а как организмът се справя с алкохола. „Така че и малкият промил в кръвта може да представлява сериозна смъртна опасност“, допълва тя.
Заедно с препилите деца в токсикологията след запой е попаднала и 43-годишна полякиня, която вероятно от години робува на бутилката. Жената изпаднала в опиянение още по пътя за България. Прекалила с пиенето и получила гърч. След като лекарите изключили всички неврологични болести, установили сериозни увреждания на черния дроб и костния мозък. /БЛИЦ