На 13.02.2009 г., петък, от 8 до 13 ч. над 40 човека си направиха напълно безплатни и гарантирано анонимни прегледи и изследвания в Клиниката по дерматология и венерология – УМБАЛ „Александровска”, съобщиха от "Софарма". 75% от посетителите бяха мъже на възраст от 18 до 75 години, а значително по-малкото на брой жени бяха в диапазона от 22 до 76 години, допълват инициаторите за “Ден на отворените врати за консултации на влюбените” по повод празника Свети Валентин.
Посетителите получили безплатни и конфиденциални консултации от водещи специалисти по дерматология и венерология и се тествали за необходимите изследвания - HIV и други полово предавани болести (хламидии, гонорея, сифилис, гъбични инфекции и др.). Така над 40 човека спестиха по над 100 лева за прегледи и изследвания.
„Ден на отворени врати за консултации на влюбените” бе проведе под патронажа на проф. д-р Любомир Странски, дмн, ръководител на Катедрата по дерматология и венерология към Медицински Университет – София.
За трета поредна година "Софарма" АД организира „Дни на отворени врати” за празника на любовта, като част от социалната си политика, чиято цел е да насърчи и увеличи свободният достъп на хората до качествено здравеопазване, сочат от там. /БЛИЦ