Представяне на технологии, клиники и медикаменти за борба със стерилитета е най-новият проект, който се осъществява в рамките на международната изложба «Медикус, Денто, Галения», която ще се проведе от 22 до 25 октомври в Международен панаир Пловдив.
Освен традиционните участници от областта на медицината и стоматологията, ще бъдат презентирани фондации, клиники и фармацевтични компании, които са насочили своите усилия към подобряване на репродуктивното здраве. На тази тема е посветен и тридневният конгрес, в който ще участват представители на Министерството на здравеопазването, Националната здравно-осигурителна каса, фондация «Искам бебе», сдружение «Зачатие», Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве, както и пациенти. Трите неправителствени организации са партньори на Международен панаир Пловдив в новия проект, с който в изложбата «Медикус, Денто, Галения» ще бъде добавен сегмент «Акушерство и гинекология». През втория ден ще има обучение на общопрактикуващи лекари по проблемите на безплодието. Ще бъдат презентирани медикаменти срещу мъжки стерилитет. Лекари от известни клиники, използващи «ин витро»-технологии, ще дават безплатни консултации за пациенти по документи през третия ден, а посетителите ще могат да се запознаят с постиженията на водещи лечебни заведения и фармацевтични компании.

Темата «Акушерство и гинекология» ще обогати международната изложба «Медикус, Денто, Галения», в която обичайно участват компании от над 35 държави. В рамките на изложбата ще се проведе и 4-ият международен конгрес по възстановителна дентална медицина, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пловдив. /БЛИЦ