Великотърновци бяха изумени и побеснели от скандалния репортаж на бТВ, който уличава бащата на Емануела Горсова в игра на хазарт, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града. Пред журналистите в телевизията бащата на Мануела не можа да се закълне, че не е харчил от дарителската сметка на дъщеря си за покер.
С парите по дарителската сметка на ранената в катастрофата с Максим Ставийски млада търновка се разпорежда баща й Красимир. Във Велико Търново през последните месеци бяха събрани над 55 000 лева за лечение, като средствата са дори и от бюджета на Община Велико Търново, а великотърновци пуснаха от своята лепта в дарителските касички за Мануела.
“Красимир Горсов обеща отчет за парите, събрани от търновци, и аз ще искам да направи това. Вчера телефонът му цял ден бе изключен и не съм имала контакт с него. Дори и един похарчен лев от тези пари за хазарт е грях. А аз наистина съм възмутена”, каза главният секретар на Община Велико Търново Мина Илиева.

През септември благотворителната кампания за Мануела Горсова във Велико Търново трябва да бъде отчетена. Освен от заплатите и пенсиите и общинския бюджет, търновският бизнесмен Петър Христов дари за лечението на Мануела лични над 80 000 лева. /БЛИЦ