До 29 септември е удължен крайният срок за прием на документи в „Бюрото за набиране на кадрови военнослужещи” към Регионален военен сектор – област Ямбол, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Бургас.
Може да се кандидатства общо за 2224 длъжности в различни поделения на Българската армия в цялата страна. Във връзка с това Военният отдел на община Ямбол предлага на вниманието на интересуващите се граждани 23 свободни места в поделения от гарнизон Ямбол, както и такива в близките на нас гарнизони – Бургас, Стара Загора и Сливен. Основната заплата, която получава един кадрови войник, е 520 лв.
Кандидастващите за кадрови военнослужещи трябва да минат през медицински прегледи във Военна болница – Сливен, откъдето ще им бъде издадено експертно решение. Впоследствие приемът ще се извършва в центъра за военна подготовка към Националния военен университет „В. Левски” от 06 до 10 октомври 2008 г., където ще се правят прегледи за психическа пригодност и ще се проведе начална военна подготовка с приетите кадрови войници.

По-подробна информация относно обявените длъжности, подготовката и подаването на документите може да се получи във Военен отдел на община Ямбол. /БЛИЦ